Escargots

Met champignons en knoflookboter

Bereiding

  1. Pers de knoflook door een knoflookpers.
  2. Snijd de blaadjes van de peterselie.
  3. Meng knoflook en peterselie met gezouten boter, amandelpoeder, pastis en tabasco en breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul een spuitzak met de samengestelde boter
  5. Snijd de champignons in kleine blokjes.
  6. Bak de stukjes champignons even om en om in olie, maar pas op dat ze niet te gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Vul de helft van de deegcupjes met de escargots en de andere helft met champignons en spuit een royale dot boter op de vulling.
  8. Bak de deegcupjes met de vulling 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Serveer direct.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

1 teen knoflook
8 takjes platte peterselie
100 gr champignons
30 ml zonnebloemolie
50 gr gezouten boter, zacht
10 gr amandelpoeder
10 ml pastis
2 druppels tabasco
20 mini croustades Rahms
10 escargots ''gros'' uitgelekt
zout en peper