Kabeljauwfilet met risotto

Geserveerd met paddenstoelen en groene asperges

Bereiding risotto

1. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), snijd ze in grove stukjes en bedruppel ze met citroensap.
2. Neem een ruime kookpan en bak daarin de paddenstoelen in de helft van de boter. Breng op smaak met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan wanneer ze goudbruin zijn en zet apart.
3. Pel en snipper de ui. Doe de ui in dezelfde pan als de paddenstoelen en bak ze glazig,
4. Voeg vervolgens de rijst toe. Bak deze even aan. Voeg een deel van de bouillon toe en roer door.
5. Herhaal dit totdat alle bouillon gebruikt is. In totaal moet de rijst ongeveer 20 min koken.

6. Was de asperges, snij 3 cm van de achterkant af en halveer ze in de lengte.
7. Laat een koekenpan heet worden met een beetje olie. Bak de asperges kort gaar.

Bereiding kabeljauw

1. Verwarm een koekenpan met wat olie. Bak de kabeljauw krokant op de huid. Als de kabeljauw bijna gegaard is, draai deze dan om in de pan en voeg een klontje boter toe. Haal de pan van het vuur en laat de kabeljauw 1 minuut doorgaren.
2. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en breng ze op smaak met zout en peper.

3. Maak de risotto af met de rest van de boter en de Parmezaanse kaas. Maak de risotto op smaak met zout en peper. Roer op het laatst de paddenstoelen door de risotto.

Presentatie

Verwarm de kabeljauw even in de oven op 180 graden. Schep de risotto in het midden van het bord, leg daarop de kabeljauwfilet en leg als laatste de asperges op bord.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 10 stuks kabeljauwfilet (60 gram p.s.)
  • 60 gr boter
  • olie
  • 250 gr paddenstoelen
  • 1 el citroensap
  • 1 rode ui
  • 200 gr risottorijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 groene asperges
  • peper en zout