Lam met Provolone kaas

Met wortelrijst met groene asperges en chorizo

Bereiding

1. Snijd van de racks het witte gedeelte tussen de botjes uit. Zorg ervoor dat de botten geheel schoon zijn. Halveer de racks. Snijd 3 mooie koteletten uit één helft. Herhaal dit.
2.
Snijd de Provolone in hele dunne plakjes. Zorg voor 1 plakje per kotelet.
3. Laat een koekenpan met olie /boter heet worden en bak de koteletten om en om kort aan.
4. Haal ze uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Breng op smaak met peper en zout en leg op elke kotelet een plakje kaas.

6. Voeg bij het braadvocht de boter toe en laat dit even uitbruisen. Blus dit geheel af met de bouillon en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding wortelrijst

1. Rasp de schil van de sinaasappel. Snipper de sjalot fijn. Fruit deze in een steelpan met een beetje olie glazig.
2. Voeg het wortelsap toe en breng dit aan de kook. Knijp de sinaasappel uit boven het wortelsap en voeg de rasp toe.
3. Verdeel de rijst in een braadslede en overgiet dit met het wortelsap. Dek de braadslede goed af met aluminiumfolie en zet deze 30 minuten in een oven op 200 graden.
4. Haal de rijst uit de oven als deze gaar is en breng op smaak met peper en zout.
 
5. Zet een ruime pan op met water en breng dit aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil het onderste gedeelte dun.
6. Blancheer de asperges kort in kokend water en laat ze daarna afkoelen in een kom met koud water.
7. Wikkel om elk uiteinde van de asperges een plakje chorizo en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.

Presentatie

1. Verwarm de koteletten in een voorverwarmde oven (200 graden), totdat de kaas  gesmolten is. Verwarm de bijgerechten en de jus.
2. 
Verspreid de wortelrijst over de warme borden. Zet dan 3 koteletjes tegen elkaar aan. Leg de asperges erbij en lepel een beetje jus over het geheel.

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten lam

  • 5 lamsracks
  • 200 gr Provolone kaas
  • 50 gr boter
  • 2 dl bouillon
  • olie/bakboter
  • peper en zout

Ingrediƫnten wortelrijst

  • 1 sinaasappel
  • 1 sjalot
  • 6 dl wortelsap
  • 250 gr basmatirijst
  • olijfolie
  • 30 plakjes chorizo
  • 30 groene asperges