Salade van paksoi en gamba

Met sesamdredding

Bereiding

1. Haal de bladeren van de paksoi af en was deze.
2. Snijd het witte gedeelte in batonets (lange repen) en snijd het groene gedeelte in dunne reepjes en zet weg. Bewaar de paksoiharten voor garnering.
3. Snijd de appel in dunne reepjes (julienne, flinter dunne reepjes) en druppel er een beetje citroensap over. Meng de appel door de paksoisalade.

Bereiding dressing

Meng de jus d’orange met de witte wijnazijn en voeg druppelsgewijs de sesamolie toe.

Presentatie

1. Laat een koekenpan goed heet worden en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de gamba’s kort. Breng ze op smaak met peper en zout.
2. Leg in het midden van de side-plates een beetje salade en daarop een gamba. Lepel een beetje dressing over het geheel en garneer af met een paksoihartje.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 10 gamba's, gepeld met staart
  • 2 kroppen paksoi
  • 1 Granny Smith appel
  • citroensap
  • 1 dl jus d'orange
  • 0,25 dl witte wijnazijn
  • 0,5 dl sesamolie