Steak tartaar classique

Geserveerd met getoast briochebrood

Bereiding

1. Snijd de diamanthaas in de lengte in plakken, de plakken vervolgens in repen en die dan in blokjes. Snijd alles zo klein mogelijk en hak daarna met je koksmes het vlees goed na.
2. Spoel de kappertjes onder de koude kraan, laat uitlekken en snijd ze fijn. Laat de
ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn.
3. Maal kappertjes met ansjovis, mosterd, Worcestershiresauce en Tabasco fijn
met de olijfolie en meng dit met de mayonaise.
4. Meng 3/4 van de mayonaisesaus in korte tijd met de tartaar, laat 5 minuten
staan en breng op smaak met zout en peper. Vul een klein spuitzakje met het
restant van de mayonaise. Belangrijk is dat de tartaar niet te warm wordt!
5. Verdeel de tartaar in 10 porties en portioneer met behulp van een ronde steker ø 10 cm op de borden. Spuit dunne streepjes mayonaise over de tartaar.
6. Meng vlak voor het serveren platte peterselie, kervel en dragon, maak aan met een paar druppels olijfolie en wat zout en leg op elke tartaar wat kruiden.
7. Maak de broodjes warm in de oven en serveer met de tartaar.

Ingrediƫnten

800 gram diamanthaas
25 gram kappertjes
20 gram ansjovisfilet, uitgelekt
15 gram Franse mosterd
1 eetl Worcestershairesauce
10 druppels Tabasco
40 gram olijfolie
180 gram mayonaise
5 takjes platte peterselie
10 takjes kervel
3 takjes dragon
10 brioche broodjes
zout en cayennepeper

Voor 10 personen