Tataki & Tosazu

Een Aziatische klassieker, gebakken rund met tosazu en gebakken knoflook.

Bereiding

1. Maak de tosazu door soja en azijn te verwarmen, maar niet te laten koken.
2. Voeg de gedroogde bonitoflakes toe, laat afkoelen en passeer door een zeef.
3. Kneus de peperkorrels in een vijzel. 
4. Laat een koekenpan met een antiaanbaklaag goed warm worden. Bestrooi de entrecôte met peper en schroei het vlees dicht in een droge pan. Dit duurt ongeveer 30 seconden per kant.
5. Stop het garingsproces door de entrecôte even onder te dompelen in koud water.
6. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes, bak ine en koekenpan met ruime olie om en om lichtbruin. Laat afkoelen op keukenpapier.
7. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes, dep het vlees droog en verwijder het vet.

Presentatie

Snijd de entrecote in dunne plakken van 2 tot 3 mm dik. Leg op een schaal, bestrooi met grof zout, fijngesneden bosui en plakjes knoflook. Serveer met de saus. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 40 gram Japanse sojasaus
  • 60 gram rijstazijn
  • 2 gram bonito flakes (gedroogd)
  • 3x 200 gram entrecôte
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosui 
  • zwarte peperkorrels