Zalmtartaar met een ravioli van geitenkaas en ansjovis

Geserveerd met limoenmayonaise

Bereiding zalmtartaar

1. Snijd de zalm fijn in kleine blokjes. Snipper de sjalot en hak de kruiden fijn. Leg een aantal sprieten bieslook apart voor de garnering.
2. Rasp de schil van de limoen. Meng de sjalot, de kruiden en de helft van de limoenrasp met de zalm en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
3. Lepel de tartaar in een steker op een met bakpapier beklede bakplaat en druk deze aan. Plaats de tartaar in de koeling.

Bereiding ravioli

1. Smeer de wontonvelletjes aan één kant in met eigeel. Draai balletjes van de geitenkaas en leg deze in het midden van de velletjes.
2. Knijp een klein drupje ansjovispasta op de geitenkaas en leg hierover weer een wontonvel en druk dit goed aan. Zorg ervoor dat alle lucht uit de pakketjes gedrukt wordt.
3. Leg de ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bereiding limoenmayonaise

1. Doe de eidooiers in een rvs mengkom. Voeg de mosterd en de rest van de limoenrasp toe. Meng dit tot een glad geheel.      2. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe, totdat het een romige substantie is.
3. Breng op smaak met peper, zout en sap van de limoen.

Presentatie

1. Bak de ravioli in een voorverwarmde oven (200 graden) in 5 minuten mooi bruin.
2. Maak van de mayonaise een mooie streep over het bord.  Leg een zalmtartaar in het midden en daarop de gebakken ravioli. 3. Garneer met een spriet bieslook en peper.

 

 

 

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1kg zalmfilet
  • 1 sjalot
  • 1/4 bosje bieslook
  • 1/4 bosje kervel
  • 20 vellen wonton
  • 1 eidooier
  • 250 gr zachte geitenkaas
  • 1 tube ansjovispasta
  • 1 limoen
  • 2 eidooiers
  • 1/2 el mosterd
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • peper en zout