Koreaanse auberginesalade

Een Koreaanse auberginesalade met noedels.

Bereiding

1. Snijd de aubergines in 4cm dikke schijven. Leg deze schijven plat neer en snijd de schijven in dunne plakken.
2. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en haal direct uit de pan als ze zijn gekleurd. 
3. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijderd de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
4. Stoom de aubergineplakjes 10 minuten gaar boven kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen.
5. Rasp de knoflook en maak een dressing van de knoflook, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en suiker. Meng voorzichtig met de aubergine.
6. Kook de noedels gaar in ruim kokend water, giet af en bewaar.

Presentatie

Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng de aubergine met de bosuitjes, besprenkel met sesamzaajdes en rode peper en serveer met de noedels.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 600 gram aubergine
  • 2 tenen knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 rode peper
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el suiker
  • 500 gram noedels
  • zeezout