Shakshuka

Met volkoren flatbread

Bereiding shakshuka

1. Pel en snipper de ui, snijd de paprika’s in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

2. Zet een brede, diepe pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot de ui bijna glazig is. Voeg de paprika’s toe en bak 5 minuten mee.

3. Doe het karwijzaad, korianderzaad en de ras el hanout erbij en bak 2 minuten mee.

4. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Meng alles goed door, zet het vuur laag en breng op smaak met zout en peper. Stoof de groentes ongeveer 15 minuten en roer regelmatig. Als de groentes gaar zijn, haal de pan van het vuur.

Bereiding flatbread

5. Doe ondertussen het volkorenmeel, de yoghurt, het bakpoeder en wat zout in een kom en kneed tot het een glad deeg is. Verdeel het deeg in 10 stukken en rol elk stukje deeg goed plat met een deegroller.

6. Zet een pan op middelhoog vuur en bak het brood in een droge pan tot het gaar is en goudbruin aan beide kanten.

7. Haal het brood uit de pan en laat afkoelen.

À la minute

1. Voeg 100 ml water toe aan de groentes, roer goed door en zet de pan op het vuur. Maak met een lepel 10 kuiltjes in de groentes en breek een ei in elk kuiltje. Als alle eieren in de pan zitten, leg de deksel op de pan en stoom de eieren in ongeveer 5 minuten gaar. Het eigeel mag nog best vloeibaar zijn, als het eiwit maar gestold is.

2. Haal ondertussen de blaadjes van de peterselie en koriander en snijd fijn.

3. Als de eieren gaar zijn, verdeel de shakshuka over de borden, kruimel de feta er overheen en bestrooi met de peterselie en koriander.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten shakshuka

  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 3 tenen knoflook
  • 5 gram Ras el Hanout
  • 5 gram korianderzaad
  • 35 gram tomatenpuree
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes platte peterselie
  • 10 eieren
  • 200 gram feta

Ingrediƫnten flatbread

  • 300 gram volkorenmeel
  • 200 gram yoghurt
  • 5 gram bakpoeder
  • 10 gram zout