Velouté van pastinaak

Met knolselderij en kruidenolie

Bereiding velouté

1. Schil pastinaak en knolselderij. snijd in blokjes van 1 x 1 cm, en snipper de sjalot.
2. Verwarm olijfolie en fruit hier de sjalot in aan maar zonder te kleuren. Voeg de groentes toe als de sjalot glazig is.
3. Stoof de groentes met de sjalot 5 minuten en voeg groentebouillon, melk en room toe. Breng tegen de kook aan en laat stoven tot de groente
goed gaar is (± 15 minuten).
4. Passeer de groentes door een vergiet maar bewaar het kookvocht. Maal de groentes fijn in de keukenmachine of blender en voeg kookvocht
toe tot je een mooie volle soep hebt. Passeer de soep eventueel door een fijne zeef als je een echt gladde soep wilt. Breng op smaak met zout en
peper.

Bereiding kruidenolie

1. Maal knoflook, basilicum en dragon met olijfolie fijn in de keukenmachine, of met de blender. Laat 15 minuten intrekken en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Voor 10 personen

Ingrediënten velouté

  • 120 gram pastinaak
  • 120 gram knolselderij
  • 30 ml olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 400 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 150 ml room

Ingrediënten kruidenolie

  • 1/2 knoflook
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes dragon
  • 150 ml olijfolie
  • 1 citroen, enkel het sap