Appelcrumble take away
Quenelle van crème fraîcheBereiding Appelvulling
- Verwarm de oven voor op 190˚C
- Schil de appels en verwijder het klokkenhuis met een appelboor.
- Snijd de appels in blokjes van ongeveer 3 cm en doe in een kom.
- Pers een halve citroen uit over de appels.
- Meng de suiker en kaneelpoeder door de appelblokjes.
- Snijd de abrikozen in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen toe aan de appelblokjes.
- Meng alles goed door elkaar en verdeel de appelvulling gelijkmatig over de bakjes.
Bereiding Kruimeldeeg
- Meng zout, suiker, bloem en boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Zorg ervoor dat de boter goed is opgenomen in het deeg.
- Verdeel het kruimeldeeg over de appelbakjes en plaats deze 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Presentatie
Zeef wat poedersuiker over de appelcrumble, maak met twee lepels een quenelle van de crème fraîche en leg deze bovenop de crumble. Eet smakelijk!