De Kookfabriek recepturen
Ook als de workshop voorbij is kunt u nog aan de slag met onze beproefde recepturen. Hier vindt u altijd de recepturen van onze huidige workshops én een aantal Kookfabriek klassiekers!Type gerecht

Bietensalade met wasabi en waterkers
Een heerlijk plantaardige salade met een oosterse twist
Lees verder
Geroosterde koningsoesterzwam
Een heerlijk plantaardig alternatief voor een coquille. Geroosterde koningsoesterzwam met een soja beurre blanc.
Lees verder
Sous vide roodlof met velouté
Geserveerd met een velouté van pastinaak en knolselderij, afgemaakt met een gepocheerd ei.
Lees verder
Gerookte pompoen met geitenkaas
Een fantastisch feestelijk voorgerecht. Gerookte pompoen met een crème van geitenkaas en zelfgemaakte walnotenpesto. Perfect om thuis voor te bereiden voor een uitgebreid diner.
Lees verder
Geglaceerde wortel met aardappel-pastinaak puree
Een heerlijk en hartverwarmend hoofdgerecht. De wortelen worden geglaceerd in wortelsap met piment en koriander, lekker kruidig en niet zo zoet!
Lees verder
Carrot cake met mandarijnsaus
Een heerlijke plantaardige variant op de bekende carrot cake. Bak één grote taart, of verdeel het beslag over kleine cupcakes.
Lees verder
Tartaar van gerookte biet met mierikswortel
Een heerlijke twist op een klassiek gerecht. Een tartaar van gerookte biet met mierikswortel en vinaigrette. Natuurlijk leren we je hoe je thuis bieten kunt roken!
Lees verder
Geroosterde kool met krokante aardappelen en miso-jus
Bij dit smakelijke hoofdgerecht kun je afwisselen met meerdere soorten kool, zo is hij voor ieder seizoen geschikt. We serveren er een zelfgemaakte miso-jus bij.
Lees verder
Kokos panna cotta met vruchtencoulis en amandelcrumble
Een recept voor een bijzonder dessert, de sabayon schenk je aan tafel uit. Zo zit er een leuk show-element in dit nagerecht.
Lees verder
Prei koekjes
Een makkelijk recept voor prei koekjes met een frisse dip op basis van Griekse yoghurt. Lekker als amuse, of als bijgerecht.
Lees verder
Gegrilde sla met gepocheerd ei en amandel
Steel de show met dit bijzondere voorgerecht! Gegrilde kropjes harde sla met een gepocheerd ei, zelfgemaakte mayonaise en gerookte amandel voor een lekkere crunch.
Lees verder.jpg)
Krokante asperge met doperwt en aardappelmousseline
Asperges zijn een heerlijke voorjaarsgroente, dus die kunnen niet ontbreken in ons lente-zomer menu. In dit recept ga je daarnaast aan de slag met aardappelmousseline, zoetzure prei en een puree van doperwt.
Lees verder
Sabayon met vruchtencompote en witte chocolade crumble
Een recept voor een bijzonder dessert, de sabayon schenk je aan tafel uit. Zo zit er een leuk show-element in dit nagerecht.
Lees verder
Koolrabi carpaccio met krokante oesterzwammen
Werk je wel eens met koolrabi? Een hele verrassende groentesoort! In dit recept maak je er een carpaccio van, geserveerd met krokante oesterzwammen en gerookte paprika mayonaise.
Lees verder
Fritatta met seizoensgroenten
Een fritatta is een heerlijk gerecht om restjes groenten mee op te maken. Heb je nog een verdwaalde wortel in de koelkast liggen? Snijd die er dan ook lekker doorheen!
Lees verder.jpg)
Gemarineerde bloemkoolroosjes met mayonaise
Ken je Kentucky Fried Cauliflower al? Een heerlijk krokant bloemkoolroosje, gemarineerd in een kruidige marinade. Je serveert hem met een zelfgemaakte mayonaise.
Lees verder.jpg)
Seizoenstaart met mascarponeroom en vers fruit
Een prachtige kleurrijke taart om samen te delen na een gezellig diner. De taart wordt gevuld met vers seizoensfruit en een mascarponeroom.
Lees verder
Bietengazpacho met frisse komkommer
Deze bietengazpacho is perfect voor een shared dining menu. Hij staat niet alleen heel gezellig op tafel, maar is ook makkelijk voor te bereiden. Ideaal voor een etentje!
Lees verder
Pita met bonen-muhammara dip en aioli
Er gaat niets boven zelfgemaakte pita's! Ook zonder keukenmachine kun je hiermee aan de slag. We serveren ze met een bonen-muhammara dip en aioli.
Lees verder

Bietenroos met geitenkaascrème, kruidenolie & pecan noten
Een recept voor een feestelijk voorgerecht, deze roos van biet steelt de show op ieder diner!
Lees verder
Geroosterde wortelen
Dit najaar staan wortelen bij ons in de schijnwerpers. Dit hoofdgerecht wordt afgemaakt met parelgort, een koningsoesterzwam en beurre blanc met vadouvan.
Lees verder
Chocolademousse
Een heerlijke veganistische chocolademousse, geserveerd met zelfgemaakte kletskoppen en perengel.
Lees verder

Polentafriet met yoghurtdip
Een heerlijk recept voor smaakvolle polentafrietjes, geserveerd met een lekkere frisse yoghurtdip.
Lees verder
Pulled oesterzwammen met zoetzure komkommer en papadums
Heerlijke gekruide oesterzwammen, geserveerd met papadums voor een lekkere crunch.
Lees verder

Steak van spitskool
Deze spitskool wordt geserveerd met chimichurri, gerookte amandelen en knolselderijpuree, een prachtig hoofdgerecht, of piece van een shared dining menu.
Lees verder
Tiramisu à la Freek
Onze collega Freek heeft een heerlijk recept voor tiramisu met een amandelcrumble uitgewerkt. Hiermee steel je gegarandeerd de show tijdens een gezellig diner.
Lees verder

Bietjes in zoutkorst
In zoutkorst garen is onze favoriete kooktechniek! De bietjes worden geserveerd met appel en Hollandse mozzarella.
Lees verder
Bloemkoolsteak
Deze bloemkoolsteak wordt gerserveerd met prakaardappel en Hollandaise. Een prachtig gerecht om op tafel te zetten bij een sharing dinner, of als hoofdgerecht.
Lees verder



Tartaar van tomaat met burrata
Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een steak tartaar. De tartaar wordt geserveerd met basilicum en een zelfgemaakte crouton.
Lees verder
Gegrilde prei met sinaasappelvinaigrette
Een heerlijk shared dining recept. Deze gegrilde prei heeft een volle smaak, maar knipoogt naar het voorjaar door de frisse sinaasappelvinaigrette. Kortom, het is jaarrond een smakelijk gerecht!
Lees verderDeviled Eggs
Gevulde eieren emt krokante uitjes en bieslook. Naar recpet van Julius Jaspers
Lees verder
Gepocheerde peer met specerijensiroop en een kletskopje
Geserveerd met vanille-ijs, naar recept van Julius Jaspers.
Lees verder



Gevulde portobello
Met gesmolten Hollandse geitenkaas, gevulde ui en pommes fondant | VEGA
Lees verder



Bloemkoolroosjes in beurre noisette
Met mousseline van knolselderij, oesterzwamchips, gebakken paddenstoelen en tomatenchutney | VEGA
Lees verder














Lemon meringue cheesecake
Een heerlijk recept voor een romige cheesecake met een frisse laag lemon curd. Perfect voor de zomer!
Lees verder

















Gepocheerd ei met engelenhaar en rode biet
Dit gepocheerde ei serveren wij met engelenhaar van prei, rode biet en een mosterdvinaigrette
Lees verder




