De Kookfabriek recepturen

Ook als de workshop voorbij is kunt u nog aan de slag met onze beproefde recepturen. Hier vindt u altijd de recepturen van onze huidige workshops én een aantal Kookfabriek klassiekers!

Type gerecht

Geroosterde koningsoesterzwam

Geroosterde koningsoesterzwam

Een heerlijk plantaardig alternatief voor een coquille. Geroosterde koningsoesterzwam met een soja beurre blanc. 

Lees verder
Sous vide roodlof met velouté

Sous vide roodlof met velouté

Geserveerd met een velouté van pastinaak en knolselderij, afgemaakt met een gepocheerd ei.

Lees verder
Gerookte pompoen met geitenkaas

Gerookte pompoen met geitenkaas

Een fantastisch feestelijk voorgerecht. Gerookte pompoen met een crème van geitenkaas en zelfgemaakte walnotenpesto. Perfect om thuis voor te bereiden voor een uitgebreid diner.

Lees verder
Geglaceerde wortel met aardappel-pastinaak puree

Geglaceerde wortel met aardappel-pastinaak puree

Een heerlijk en hartverwarmend hoofdgerecht. De wortelen worden geglaceerd in wortelsap met piment en koriander, lekker kruidig en niet zo zoet! 

Lees verder
Carrot cake met mandarijnsaus

Carrot cake met mandarijnsaus

Een heerlijke plantaardige variant op de bekende carrot cake. Bak één grote taart, of verdeel het beslag over kleine cupcakes.

Lees verder
Tartaar van gerookte biet met mierikswortel

Tartaar van gerookte biet met mierikswortel

Een heerlijke twist op een klassiek gerecht. Een tartaar van gerookte biet met mierikswortel en vinaigrette. Natuurlijk leren we je hoe je thuis bieten kunt roken!

Lees verder
Geroosterde kool met krokante aardappelen en miso-jus

Geroosterde kool met krokante aardappelen en miso-jus

Bij dit smakelijke hoofdgerecht kun je afwisselen met meerdere soorten kool, zo is hij voor ieder seizoen geschikt. We serveren er een zelfgemaakte miso-jus bij.

Lees verder
Kokos panna cotta met vruchtencoulis en amandelcrumble

Kokos panna cotta met vruchtencoulis en amandelcrumble

Een recept voor een bijzonder dessert, de sabayon schenk je aan tafel uit. Zo zit er een leuk show-element in dit nagerecht. 

Lees verder
Prei koekjes

Prei koekjes

Een makkelijk recept voor prei koekjes met een frisse dip op basis van Griekse yoghurt. Lekker als amuse, of als bijgerecht.

Lees verder
Gegrilde sla met gepocheerd ei en amandel

Gegrilde sla met gepocheerd ei en amandel

Steel de show met dit bijzondere voorgerecht! Gegrilde kropjes harde sla met een gepocheerd ei, zelfgemaakte mayonaise en gerookte amandel voor een lekkere crunch.

Lees verder
Krokante asperge met doperwt en aardappelmousseline

Krokante asperge met doperwt en aardappelmousseline

Asperges zijn een heerlijke voorjaarsgroente, dus die kunnen niet ontbreken in ons lente-zomer menu. In dit recept ga je daarnaast aan de slag met aardappelmousseline, zoetzure prei en een puree van doperwt.

Lees verder
Sabayon met vruchtencompote en witte chocolade crumble

Sabayon met vruchtencompote en witte chocolade crumble

Een recept voor een bijzonder dessert, de sabayon schenk je aan tafel uit. Zo zit er een leuk show-element in dit nagerecht. 

Lees verder
Seizoenstaart met mascarponeroom en vers fruit

Seizoenstaart met mascarponeroom en vers fruit

Een prachtige kleurrijke taart om samen te delen na een gezellig diner. De taart wordt gevuld met vers seizoensfruit en een mascarponeroom. 

Lees verder
Arancini

Arancini

Gefrituurde parelgort balletjes met yoghurtdip

Lees verder
Bietenroos met geitenkaascrème, kruidenolie & pecan noten

Bietenroos met geitenkaascrème, kruidenolie & pecan noten

Een recept voor een feestelijk voorgerecht, deze roos van biet steelt de show op ieder diner! 

Lees verder
Geroosterde wortelen

Geroosterde wortelen

Dit najaar staan wortelen bij ons in de schijnwerpers. Dit hoofdgerecht wordt afgemaakt met parelgort, een koningsoesterzwam en beurre blanc met vadouvan.

Lees verder
Chocolademousse

Chocolademousse

Een heerlijke veganistische chocolademousse, geserveerd met zelfgemaakte kletskoppen en perengel.

Lees verder
Tiramisu à la Freek

Tiramisu à la Freek

Onze collega Freek heeft een heerlijk recept voor tiramisu met een amandelcrumble uitgewerkt. Hiermee steel je gegarandeerd de show tijdens een gezellig diner.

Lees verder
Bietjes in zoutkorst

Bietjes in zoutkorst

In zoutkorst garen is onze favoriete kooktechniek! De bietjes worden geserveerd met appel en Hollandse mozzarella.

Lees verder
Hangop

Hangop

Met gemarineerd rood fruit en madeleines

Lees verder
Bread and butter

Bread and butter

Met Griekse yoghurt, sinaasappel en venkel

Lees verder
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een steak tartaar. De tartaar wordt geserveerd met basilicum en een zelfgemaakte crouton.

Lees verder
Brioche bonbon van geitenkaas

Brioche bonbon van geitenkaas

Met rode biet en walnootmayonaise 

Lees verder
Chocolademousse met koffie crème patissier

Chocolademousse met koffie crème patissier

Geserveerd met cirtrusgel en kruimeldeeg

Lees verder
Deviled Eggs

Deviled Eggs

Gevulde eieren emt krokante uitjes en bieslook. Naar recpet van Julius Jaspers

Lees verder
Gepocheerde peer met specerijensiroop en een kletskopje

Gepocheerde peer met specerijensiroop en een kletskopje

Geserveerd met vanille-ijs, naar recept van Julius Jaspers.

Lees verder
Ananas rôti

Ananas rôti

Met crème fraîche, munt en amandelkrokantje

Lees verder
Gegrilde rode biet

Gegrilde rode biet

Met Pierre Robèrt, sinaasappel en tijm | VEGA

Lees verder
Chocoladebiscuit

Chocoladebiscuit

Met muntsorbetijs en gefrituurde munt

Lees verder
Gevulde portobello

Gevulde portobello

Met gesmolten Hollandse geitenkaas, gevulde ui en pommes fondant | VEGA

Lees verder
Tartaar van knolselderij

Tartaar van knolselderij

Met een ravioli van geitenkaas en limoenmayonaise | VEGA

Lees verder
Groene asperges met Provolone

Groene asperges met Provolone

Met kaviaar d'aubergine, trostomaat en wortelrijst | VEGA

Lees verder
Vegetarische brochette

Vegetarische brochette

Met cashew-couscous, en caponata | VEGA

Lees verder
Bloemkoolroosjes in beurre noisette

Bloemkoolroosjes in beurre noisette

Met mousseline van knolselderij, oesterzwamchips, gebakken paddenstoelen en tomatenchutney | VEGA

Lees verder
Knolselderij in zout

Knolselderij in zout

Met sauce choron, gefrituurde venkel en pilav rijst | VEGA

Lees verder
Blanc manger

Blanc manger

Met gezouten karamel en amandelkrokantje

Lees verder
 Velouté van pastinaak

Velouté van pastinaak

Met knolselderij en kruidenolie

Lees verder
Lemon Milano

Lemon Milano

Een fris en modern alternatief voor de tiramisu.

Lees verder
Panna cotta van witte chocolade

Panna cotta van witte chocolade

Met citrus, grand marniersaus en kaneelkletskop

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka

Met volkoren flatbread

Lees verder
Lemon meringue cheesecake

Lemon meringue cheesecake

Een heerlijk recept voor een romige cheesecake met een frisse laag lemon curd. Perfect voor de zomer!

Lees verder
Tropische Syllabub

Tropische Syllabub

Een fris Aziatisch dessert met ananas, passievrucht en malibu.

Lees verder
Mosterdsoep

Mosterdsoep

Amuse met Franse en Zaanse mosterd

Lees verder
Appel brulee

Appel brulee

Met bladerdeegbaton en appel-gel

Lees verder
Polenta

Polenta

Met geroosterde tomaat en geitenkaas

Lees verder
Tarte tatin

Tarte tatin

Met appelsiroop en crème fraîche

Lees verder
Ricotta dumpling

Ricotta dumpling

Voorgerecht met Parmezaanse kaas, groene asperges en doperwten

Lees verder
Flatbread venkelzaad & tzatzikisaus

Flatbread venkelzaad & tzatzikisaus

Bijgerecht met feta, komkommer en venkel

Lees verder
Tzatzikisalade

Tzatzikisalade

Bijgerecht met komkommer, venkel en radijs

Lees verder
Appelcrumble take away

Appelcrumble take away

Quenelle van crème fraîche

Lees verder
Panna cotta van groene thee

Panna cotta van groene thee

Met passievrucht en kokosschaafsel

Lees verder
Gepocheerd ei met engelenhaar en rode biet

Gepocheerd ei met engelenhaar en rode biet

Dit gepocheerde ei serveren wij met engelenhaar van prei, rode biet en een mosterdvinaigrette

Lees verder
Kaaskroketjes

Kaaskroketjes

Geserveerd met gefrituurde peterselie!

Lees verder
Arancini

Arancini

Amuse van gefrituurde risotto met mozzarella en zongedroogde tomaat

Lees verder
Bokkepoot van watermeloen

Bokkepoot van watermeloen

Amuse met wasabi en sesam

Lees verder
Yoghurtmousse

Yoghurtmousse

Met rode vruchten, citroen en hazelnoten

Lees verder
Gougeres

Gougeres

Kaassoesjes uit de oven

Lees verder
Chocolade fondant taart

Chocolade fondant taart

Met chocolade aarbeien en crème anglaise

Lees verder