Groene asperges met Provolone

Met kaviaar d'aubergine, trostomaat en wortelrijst | VEGA

Bereiding

1. Snijd de aubergine in de lengte door en kruis het vruchtvlees in.
2. Leg de 2 helften op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3. Bak de aubergines gaar in 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Bereiding rijst

1. Rasp de schil van de sinaasappel en snipper de sjalot fijn. Fruit deze in een steelpan met een beetje olie glazig.
2. Voeg het wortelsap toe en breng dit aan de kook. Knijp de sinaasappel uit boven het wortelsap en voeg de rasp toe.
3. Doe de rijst in een braadslee en overgiet dit met het wortelsap.
4. Dek de braadslee goed af met aluminiumfolie en zet deze 30 minuten in een oven op 200 graden.
5. Haal de rijst uit de oven als deze gaar is en breng op smaak met peper en zout. 

Bereiding asperges

1. Zet een ruime pan op met water en breng dit aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil het onderste gedeelte dun. Blancheer de asperges kort in kokend water en laat ze daarna afkoelen in een kom met koud water.    2. Leg de asperges per 3 naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Leg op de asperges plakjes Provolone. Zorg ervoor dat ongeveer 5 cm van de top vrij blijft.

4. Haal de aubergines uit de oven als deze gaar zijn. Laat even afkoelen. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn en bewaar in een steelpan

Presentatie

1. Leg de trostomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat, sprenkel een beetje olijfolie erover en breng ze op smaak met peper en zout. Gaar de tomaatjes in de oven samen met de asperges.
2. Verwarm de rijst kort in de oven. En verwarm de kaviaar met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout .
3. Verdeel de rijst over de borden en leg daarop de asperges. Lepel een mooie quenelle kaviaar erop en garneer met een beetje trostomaat.

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 sinaasappel
  • 1 sjalot
  • 6 dl wortelsap
  • 30 groene asperges
  • 200 gr Provolone
  • 500 gr cherrytomaatjes aan de tros
  • peper, zout en olijfolie