Gazpacho

Met zelfgemaakte croutons

Bereiding gazpacho, deel 1

1. Snijd de tomaten in kwarten, schil de komkommer en snijd in grove stukken. Haal de zaadjes uit de groene paprika en snijd grof.
2. Pel de knoflookteen en de witte ui en snijd grof.
3. Doe de tomaten, komkommer, groene paprika, knoflook, ui, sherryazijn, water en olijfolie in een grote kom. Voeg zout en peper toe en meng alles goed. Zet de kom in de koeling en laat de ingrediënten 30 minuten marineren.

Garnering

1. Snijd ondertussen de komkommer en rode paprika in blokjes van 5mm en bewaar apart voor de garnering.
2. Snijd de plak wit brood ook in blokjes van 5mm en leg op een bakplaat.
3. Besprenkel het brood met olijfolie, peper en zout en bak goudbruin op 180 graden Celsius. Wanneer goudbruin, haal ze uit de oven en zet apart voor garnering.

Bereiding gazpacho, deel 2

1. Doe alle gemarineerde ingrediënten in een keukenmachien en mix tot een fijne masa.
2. Hang een fijne zeef boven een grote kom, passeer de massa door de zeef en druk goed aan, zodat al het vocht door de zeef komt.
3. Breng de gazpacho op smaak met zout en peper. Ze de gazpacho in de koeling indien nodig. Gazxpacho wordt koud geserveerd.

À la minute

Verdeel de gazpacho over 10 glazen. Garneer met de blokjes komkommer en rode paprika, croutons en olijfolie.

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 15 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 witte ui
  • 60 ml sherryazijn
  • 100 ml water
  • 100 ml olijfolie

Garnering

  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 1 snee wit brood