Cocktail van aardbeien met basilicum en kletskop

Bereiding kletskop

1. Rasp de schil van de citroen.
2. Smelt de boter in een pan. Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten en voeg het amandelschaafsel, de poedersuiker, het eiwit, de bloem, een beetje zout en het citroenrasp toe en meng dit.
3. Doe het beslag in een kom en dek af met plasticfolie. Zet dit koud.

Bereiding cocktail

1. Pluk de blaadjes basilicum van de stelen. Doe de suiker, het water, het aardbeiensinaasappelsap en de blaadjes basilicum in een kookpan en verwarm dit. Laat het geheel 20 minuten trekken op zacht vuur.
2. 
Snijd de aardbeien in kwarten en verdeel ze over de borden.
3. 
Zeef het aardbeienbasilicumsap en voeg de iota toe. Mix dit goed met een staafmixer.
4. Verwam het geheel al roerend tot 80 graden. Laat heel even staan, totdat  het schuim een beetje weggetrokken is.
5. Schenk de aardbeiengelei over de aardbeien. Laat het afkoelen zodat de massa kan geleren.

Afmaken kletskop

1. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Maak daarop voldoende rondjes van het kletskoppenbeslag. Zorg ervoor dat het beslag  zeer plat gedrukt wordt.
2. Bak de koekjes bruin in een voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten (200 graden). Laat de koekjes goed afkoelen.

Presentatie

Snijd de basilicumblaadjes ragfijn. Klop de room tot yoghurtdikte. Schenk de room over de aardbeiengelei. Verdeel er een beetje basilicum over en leg er een kletskop op. Breng op smaak met peper

 

 

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten kletskop

  • 1 citroen
  • 30 gr boter
  • 130 gr amandelschaafsel
  • 120 gr poedersuiker
  • 20 gr bloem
  • 100 gr eiwit
  • snufje zout

Ingrediƫnten cokctail

  • 1/2 bos basilicum
  • 200 gr suiker
  • 3 dl water
  • 5 dl aardbei-sinaasappelsap
  • 5 gr iota (texturas) of 12 gr gelatine
  • 2,5 dl slagroom
  • 500 gr aardbeien
  • 1/2 bos basilicum (garnering)
  • zwarte peper