Prei koekjes
Een makkelijk recept voor prei koekjes met een frisse dip op basis van Griekse yoghurt. Lekker als amuse, of als bijgerecht.Bereiding preikoekjes
- Was de prei indien nodig en snijd in ringen. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
- Hak ook de peterselie en salie fijn en zet apart.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de preiringetjes met de ui en de knoflook in 5-10 min. zacht en gaar. Voeg ruim peper en zout toe.
- Splits ondertussen de eieren. Doe het eiwit samen met een snuf zout in een kom en klop stijf. Bewaar de eidooiers in een kom. Zet de stijf geslagen eiwitten weg tot later gebruik.
- Klop met een vork een glad beslag van de bloem, 150 ml water, de peterselie, salie en de eidooiers.
- Schep de prei, ui en knoflook door het beslag. Spatel ook het eiwit erdoor. Breng flink op smaak met versgemalen peper en zout. Ga ondertussen verder met de yoghurtdip
Bereiding yoghurtdip
- Pluk de peterselie en koriander van de takjes en snijd zeer fijn.
- Meng de yoghurt met de gesneden kruiden en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
À la minute
- Verhit wat geklaarde boter op laag vuur in een koekenpan. Schep één eetlepel beslag in de pan en bak hier in circa 5 minuten aan beide zijden een goudbruin preikoekje van.
- Herhaal per eetlepel met de rest van het beslag.
- Serveer direct aan het eiland met de yoghurtdip.