Vegetarische korma

Geserveerd met rijst

Bereiding groenten

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Snijd de wortel in stukjes van 5x5x5 mm, snijd de paprika in kleine blokjes en halveer de peultjes.
  2. Blancheer de wortel en peultjes 4 minuten en spoel ze daarna koud onder stromend water.

Bereiding saus

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd deze fijn. Zet een brede pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is.
  2. Voeg de tomatenpuree, alle kruiden, peper en zout toe. Bak het geheel 5 minuten en doe dan de kokosmelk erbij.
  3. Doe de groentes erbij en stoof het geheel ongeveer 10 minuten. Als de groentes gaar zijn, haal dan de pan van het vuur.
  4. Laat de pan 10 minuten staan en roer er dan de yoghurt doorheen.  

Bereiding rijst

  1. Doe de rijst in een kookpan en zet de rijst onder water. Voeg zout toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Kook de rijst 10 minuten en giet daarna af.

Garnering

  1. Rooster de cashewnoten in een droge pan tot ze licht gaan kleuren en laat ze dan op een bordje afkoelen.
  2. Snijd de limoen in 10 stukken en pluk de blaadjes van de koriander.

Presentatie

Serveer de curry in de pan met de rijst in een schaal ernaast. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten groenten

  • 125 gr wortel
  • 125 gr doperwten
  • 1 rode paparika
  • 125 gr peultjes

Ingrediƫnten saus

  • 1 ui
  • 3 cm gember
  • 4 tenen knoflook
  • 35 gr tomatenpuree
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml yoghurt

Garnering

  • 50 gr cashewnoten
  • 1 limoen
  • 3 takjes koriander
  • 200 gr basmatirijst