Ananas rôti
Met crème fraîche, munt en amandelkrokantjeBereiding
1. Schil de ananas, verwijder de oogjes, snijdt de ananas in de lengte in vieren en verwijder het hart.
2. Snijdt het vanillestokje in de lengte door en schraap er de zaadjes uit.
3. Laat boter smelten in een koekenpan, voeg de suiker en vanillezaadjes toe en verhit tot een gladde lichte karamel.
4. Bak de stukken ananas rondom ± 10 minuten in de karamel en blijf continu arroseren (met een lepel karamel over de ananas heen gieten) en draaien.
5. Blus de ananas af met passievruchtsap en laat indampen tot bijna droog.
6. Blus af met Malibu en laat indampen.
7. Laat de ananas afkoelen in de pan.
Bereiding crème fraîche
1. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd ze in dunne reepjes en snijd die dunne reepjes in minuscule stukjes. Spreid uit over een bakplaat met bakpapier en laat minimaal een uur drogen.
2. Sla de crème fraiçhe op met de poedersuiker. Zet koud.
Bereiding amandelkrokantje
1. Klop het eiwit los en meng met bloem, amandelpoeder, poedersuiker
en zachte boter tot een gladde massa.
2. Verdeel het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk
dun uit met een spatel.
3. Bestrooi met geschaafde amandelen, bak in ± 10 minuten goudbruin
in een voorverwarmde oven op 180ºC en laat afkoelen op een rekje.
4. Breek in stukken wanneer de koek goed is afgekoeld.
À la minute
Verwarm de ananas tot lauwwarm in het overgebleven vocht en snijd
in plakjes. Meng de munt met de crème fraiçhe.
Serveer ananas, crème en amandelkrokantjes en vergeet vooral de
ananaskaramel niet…