Tartaar van tomaat met burrata
Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een steak tartaar. De tartaar wordt geserveerd met basilicum en een zelfgemaakte crouton.Bereiding
- Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook en vul een grote mengkom met koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd een klein kruisje aan de onderkant van iedere tomaat.
- Kook de tomaten ongeveer 10 seconden en laat dan afkoelen in de kom met koud water.
- Pel de velletjes van de tomaat.
- Snijd de tomaat in 4 parten en snijd vervolgens de zaadlijsten eruit.
- Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
- Leg de blokjes op een zeef met een beetje zout, zet er een mengkom onder om het vocht op de vangen. Laat dit tenminste 15 minuten staan
- Snijd de helft van de basilicum fijn, maar bewaar de topjes.
- Meng de gesneden tomaat met de basilicum en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Snijd de foccacia in zo dun mogelijke plakken. Leg deze op een ovenplaat.
- Snijd de knoflook fijn en meng met 50 ml olijfolie, breng op smaak met zout en peper
- Besprenkel de broodplakken met het olie mengsel.
- Bak de croutons goudbruin in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten.
Presentatie
- Presenteer de tartaar in een steker op een rond bord. Haal de steker weg en leg de burrata erop.
- Besprenkel de burrata met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
- Leg de crouton er schuin op.