Kaaskroketjes

Geserveerd met gefrituurde peterselie!

Bereiding

1. Meng het broodkruim met de kaas, bieslook en het paprikapoeder.

2. Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

3. Meng de eiwitten voorzichtig met het broodkaasmengel en vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot.

4. Rol tot een kroketje en leg ze op een bord, zet in de koeling.

5. Verwarm de olie in een pan tot 180 graden Celsius en frituur de kroketjes in 3 minuten goudbruin.

Let op: doe niet te veel kroketjes tegelijkertijd in de pan en draai ze regelmatig!

6. Maak de peterselie droog met keukenpapier en frituur deze 30 seconden in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout.

Serveer!

Voor 10 kroketjes

Ingrediƫnten

  • 50 gram panko/Japans broodkruim
  • 150 gram Old Amsterdam, geraspt
  • 10 stengels bieslook, gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 eiwitten
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 6 takjes geplukte peterselie
  • grof zeezout