Deviled Eggs

Gevulde eieren emt krokante uitjes en bieslook. Naar recpet van Julius Jaspers

Bereiding mayonaise

  1. Vul een maatbeker met de eidooiers, mosterd, azijn en olie, in die volgorde, dus in laagjes!
     
  2. Zet de staafmixer onder in de beker en draai op de hoogste stand. Als de massa egaal van kleur begint te worden haal dan de staafmixer langzaam naar boven.
     
  3. Breng de mayonaise op smaak met zout en peper en verdun evt. met een beetje water als het te dik is.

Bereiding gevulde eieren

  1. Leg de eieren in een steelpan, bedek ze volledig met koud water, breng het water aan de kook en haal van het vuur. Laat 13 minuten afgedekt staan en spoel daarna koud onder de kraan.
     
  2. Meng ondertussen mayonaise, mosterd, Sriracha en bieslook in een ruime kom.
     
  3. Pel de afgekoelde eieren, snijd ze in de lengte doormidden (maak steeds het mes schoon zodat de eierranden mooi wit blijven), verwijder voorzichtig de dooiers en prak deze fijn door de mayonaisesaus.
     
  4. Vul een spuitzak met het mayonaise-eimengsel en spuit dit in de halve uitgeholde eieren, bestrooi met wat krokante uitjes en serveer direct.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten gevulde eieren

  • 10 eieren
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 tl sriracha
  • 15 stengels bieslook, fijngesneden
  • 10 gr krokante uitjes
  • zout en peper

Ingrediƫnten mayonaise

  • 2 eidooiers
  • 15 gr Dijon mosterd
  • 30 gr witte wijnazijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • zout en peper