Bietengazpacho met frisse komkommer
Deze bietengazpacho is perfect voor een shared dining menu. Hij staat niet alleen heel gezellig op tafel, maar is ook makkelijk voor te bereiden. Ideaal voor een etentje!Bereiding gazpacho
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak de bieten in met aluminiumfolie en pof ze gedurende 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de bieten iets afkoelen en wrijf de schil eraf, snijd vervolgens in grove stukken.
- Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de komkommer. Snijd de komkommer door de helft, snijd de ene helft samen met de tomaten in grove stukken. Snijd de andere helft in fijne, gelijke blokjes van 0,5 bij 0,5 centimeter. Deze zijn voor de garnering, doe in een kommetje en zet weg tot later gebruik.
- Doe de paprika, andere helft van de komkommer en tomaten in de beker van de blender.
- Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn en voeg ook toe aan de blender.
- Pluk de blaadjes van de takjes kruiden en voeg toe.
- Schil de gember, verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd beiden grof.
- Doe de resterende ingrediënten (komijn, sushi azijn, in de beker van de blender en draai tot een gladde soep.
- Proef en breng op smaak met zout en peper, indien de gazpacho te dik is kan deze worden verdund met wat water.
Bereiding garnering
- Haal de blaadjes van de takjes dragon en snijd fijn.
- Maak de komkommer voor de garnering aan met de rijstazijn, dragon en olie.
À la minute
- Verdeel de gazpacho over voldoende glazen, garneer een lepel yoghurt en de aangemaakte komkommer.