Gegrilde ananas

Met passievruchtenmousse en geroosterde kokosrasp

Bereiding passievruchtenmousse

  1. Leg de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  2. Doe de passievruchtenpuree samen met de suiker in een steelpan en verwarm zachtjes. Het mengsel mag NIET koken.
  3. Als de suiker is opgelost, voeg dan de uitgeknepen gelatine toe aan het warme mengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat daarna het mengsel 10 minuten staan.
  4. Klop ondertussen de slagroom mooi luchtig. Als de passievruchtenpuree is afgekoeld, meng dan de slagroom er doorheen. Als het temperatuurverschil te groot is, schift het mengsel.
  5. Verdeel het passievruchten/slagroom mengsel over het juiste aantal vormpjes en zet weg in de koeling.

Bereiding gegrilde ananas

  1. Rasp de gember en doe in een pannetje samen met het limoensap, de rietsuiker en kokosmelk. Zet de pan op een laag vuur en laat 10 minuten trekken.
  2. Schil ondertussen de ananas en snijd deze in 10 plakken. Snijd bij elke plak de kern eruit.
  3. Leg de plakken ananas in een brede, ondiepe schaal en giet de warme kokosmelk er overheen. Laat de ananas 15 minuten in de kokosmelk liggen.    
  4. Zet een grillpan op hoog vuur en grill de ananas aan beide tot er mooie grillstrepen op staan.

Bereiding kokosrasp

  1. Doe de kokosrasp in een droge pan een zet op laag vuur.
  2. Laat de kokos langzaam bruin worden en haal daarna uit de pan.

Presentatie

  1. Haal de passievruchtenmousse uit de koeling. Snijd met een mesje de mousse los van de vormpjes en verdeel over de borden.
  2. Leg er een plak ananas bij en bestrooi met de kokosrasp.

Voor 10 personen

Ingrediënten passievruchtenmousse

  • 300 gr passievruchtenpuree
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Ingrediënten ananas

  • 1 ananas
  • 100 ml limoensap
  • 3 cm gember
  • 40 gr rietsuiker
  • 400 ml kokosmelk

Ingrediënten geroosterde kokos

  • 50 gr kokosrasp