Gegrilde ananas
Met passievruchtenmousse en geroosterde kokosraspBereiding passievruchtenmousse
- Leg de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
- Doe de passievruchtenpuree samen met de suiker in een steelpan en verwarm zachtjes. Het mengsel mag NIET koken.
- Als de suiker is opgelost, voeg dan de uitgeknepen gelatine toe aan het warme mengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat daarna het mengsel 10 minuten staan.
- Klop ondertussen de slagroom mooi luchtig. Als de passievruchtenpuree is afgekoeld, meng dan de slagroom er doorheen. Als het temperatuurverschil te groot is, schift het mengsel.
- Verdeel het passievruchten/slagroom mengsel over het juiste aantal vormpjes en zet weg in de koeling.
Bereiding gegrilde ananas
- Rasp de gember en doe in een pannetje samen met het limoensap, de rietsuiker en kokosmelk. Zet de pan op een laag vuur en laat 10 minuten trekken.
- Schil ondertussen de ananas en snijd deze in 10 plakken. Snijd bij elke plak de kern eruit.
- Leg de plakken ananas in een brede, ondiepe schaal en giet de warme kokosmelk er overheen. Laat de ananas 15 minuten in de kokosmelk liggen.
- Zet een grillpan op hoog vuur en grill de ananas aan beide tot er mooie grillstrepen op staan.
Bereiding kokosrasp
- Doe de kokosrasp in een droge pan een zet op laag vuur.
- Laat de kokos langzaam bruin worden en haal daarna uit de pan.
Presentatie
- Haal de passievruchtenmousse uit de koeling. Snijd met een mesje de mousse los van de vormpjes en verdeel over de borden.
- Leg er een plak ananas bij en bestrooi met de kokosrasp.