Fritatta met seizoensgroenten

Een fritatta is een heerlijk gerecht om restjes groenten mee op te maken. Heb je nog een verdwaalde wortel in de koelkast liggen? Snijd die er dan ook lekker doorheen!

Bereiding frittata

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pluk de blaadjes van de munt en peterselie en verwijder de dikke steeltjes van de dille. Snijd de kruiden fijn.
  3. Rasp de stam van de broccoli op de grove kant van een blokrasp. Begin bij de stam, wanneer je de hele stam hebt geraspt vallen de roosjes er mooi vanaf. Snijd ze anders los indien nodig. Bewaar de geraspte stam.
  4. Controleer of de roosjes ongeveer dezelfde maat hebben, snijd grote roosjes nog door de helft of in vieren indien nodig. De roosjes moeten aan de kleine kant zijn.
  5. Ontdooi de erwten en laat goed uitlekken, rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd ook de Taleggio in blokjes.
  6. Klop de eieren los in een beslagkom en voeg twee derde van de Parmezaanse kaas, alle Taleggio kaas en twee derde van de fijngesneden kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Doe de erwten, het eiermengsel, de broccoli roosjes en de geraspte broccoli in een ovenbestendige pan roer kort om de groenten goed te verdelen. Bak circa 2 minuten op middelhoog vuur. Zet de pan in het midden van de oven en bak de frittata nog ongeveer 15 minuten in de oven.
  8. Snijd ondertussen de steeltjes van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten.
  9. Meng de mosterd met de azijn en 3 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de radijsjes met de dressing en de rest van de kruiden.

À la minute

  1. Bestrooi de frittata met de resterende Parmezaanse kaas en zet nog 5 minuten in de oven op de grillstand om hem te verwarmen.
  2. Leg een groot bord op de frittata en draai de pan met bord en al om.
  3. Snijd de frittata in punten en serveer met de radijs-kruidensalade.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

20 gr munt
30 gr peterselie
20 gr dille
1 broccoli
200 gr diepvries erwten
200 gr Parmezaanse kaas
200 gr Taleggio
12 middelgrote eieren
400 gr radijsjes
15 gr grove mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
100 ml olijfolie