Panna cotta van witte chocolade
Met citrus, grand marniersaus en kaneelkletskopBereiding panna cotta
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
2. Leg de gelatineblaadjes in koud water.
3. Meng room, melk, suiker, vanillepoeder en een snufje zout, breng tegen de kook aan en haal de pan van het vuur.
4. Los 5 minuten later de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op in de iets afgekoelde vloeistof en laat 10 minuten naast het vuur staan.
5. Meng de chocolade met de warme room/melk, laat een minuut staan en laat daarna al roerend de chocolade oplossen.
6. Passeer alles door een fijne zeef en doe in een schenkkan. Verdeel over 10 vormpjes en laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
Bereiding grand marniersaus
1. Snijd de kop en kont van de grapefruits en snijd de schillen zo weg zodat je rechtstreeks op het vruchtvlees zit. Snijd de vruchtsegmenten tussen de vliesjes uit. Verwijder alle witte stukjes van de segmentjes en snijd de segmenten in stukjes.
2. Meng sinaasappelsap, Grand Marnier, suiker en Maizena en breng aan de kook. Laat 6 minuten indampen, haal van het vuur en meng met de marmelade.
Bereiding kaneelkletskop
1. Roer de boter en donkere basterdsuiker door elkaar heen. Voeg de bloem, zout, kaneel, amandelschaafsel en water toe. Kneed dit licht tot het deeg glad is (enige structuur van de amandelen is niet erg).
2. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Leg het op een bakplaat en doe het in de oven op 160oC voor 12 minuten. Haal uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd de koekjes in de gewenste vorm en laat verder afkoelen.
Presentatie
1. Haal de panna cotta's uit de koeling.
2. Zet de panna cotta vormpjes op de borden. Prik met een mesje een klein gaatje in de bovenkant van de vormpjes zodat de panna cotta uit de vorm komt.
3. Verdeel de saus over de borden en serveer met een kaneelkletskop.