Gegrilde sla met gepocheerd ei en amandel
Steel de show met dit bijzondere voorgerecht! Gegrilde kropjes harde sla met een gepocheerd ei, zelfgemaakte mayonaise en gerookte amandel voor een lekkere crunch.Bereiding mierikswortelmayonaise
- Meng de eidooier, mosterd, witte wijnazijn, mierikswortelpuree en zout en peper in een kom tot een samenhangend geheel.
- Voeg vervolgens al kloppende met een garde druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot er zich een gladde mayonaise vormt. Doe de mayonaise in een spuitzak en zet weg tot later gebruik.
Bereiding zoetzure ui
- Voeg het water, azijn en suiker samen in een pan en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de suiker is opgelost.
- Snijd de ui ondertussen in dunne ringen en doe in een kom.
- Giet het zoetzuur mengsel over de ui zodra de suiker is opgelost. Zet weg tot later gebruik.
Bereiding garnering
- Snijd de radijsjes met behulp van een mandoline in hele dunne plakjes. Doe in een bak met ijswater, zo gaan ze mooi omkrullen.
- Hak de gerookte amandelen grof en zet weg.
- Zet een pan met water en de witte wijnazijn op het vuur tot het kookt.
- Zet het vuur nu zacht zodat het water zachtjes blijft koken.
- Breek een ei in een koffiekopje.
- Roer met een lepel in het zacht kokende water tot er een draaikolk in de pan ontstaat.
- Laat het ei uit het koffiekopje in de draaikolk vallen, herhaal nog twee keer. Er kunnen 3 eieren tegelijkertijd worden gepocheerd.
- Laat de eieren ongeveer 3 minuten liggen en haal hem er dan uit met een schuimspaan
- Herhaal dit totdat alle eieren gepocheerd zijn
Bereiding gegrilde sla
- Snijd de sla in de lengte door de helft en maak aan met olijfolie, peper en zout. Wacht tot het seintje voor de à la minute met het bakken van de sla.
À la minute
- Zet een droge koekenpan op hoog vuur.
- Bak de sla op de platte kant tot deze donkerbruin van kleur is.
- Verdeel de sla over de borden met de platte kant naar boven en leg hier een gepocheerd ei op. Maak af met toefjes mayonaise, zoetzure ui, de gesneden radijsjes en de gehakte amandelen.