Olijventapenade

Met knapperige focaccia 

Bereiding tapenade

1. Pel de knoflook en haal de blaadjes basilicum van de stengels.
2. Snijd de olijven, knoflookteentjes en basilicum fijn. Doe de olijven, knoflook en basilicum bij elkaar en maal fijn met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd de zongedroogde tomaatjes en voeg deze samen met de olijfolie toe. Meng het geheel nogmaals goed met een lepel.

Bereiding focaccia

1. Snijd de focaccia in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster.
2. Besprenkel de plakken met olijfolie en grill ze kort in een op 180 graden Celsius voorverwarmde open. 

Presentatie

Doe de tapenade in een schaal en serveer met de knapperige focaccia. 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 125 gram groene olijven (zonder pit)
  • 125 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje basilicum
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 1 focacciabrood
  • olijfolie