Hangop
Met gemarineerd rood fruit en madeleinesBereiding amandelschaafsel
1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot goudbruin.
Bereiding hangop
1. Meng de yoghurt met de mascarpone en de poedersuiker. Doe het mengsel in een spuitzak.
Bereiding gemarineerde aardbeien
1. Halveer de aardbeien en snijd de kroontjes er vanaf.
2. Doe de kroontjes inclusief de stelen in een klein pannetje, voeg de aceto balsamico en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook.
3. Kook tot de kroontjes uit elkaar vallen.
4. Passeer de massa door een zeef, dit is de marinade.
5. Laat de marinade afkoelen en meng dit zodra het afgekoeld is met de gesneden aardbeien.
Bereiding madeleines
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de boter in een pan tot deze lichtgekleurd is en haal van het vuur.
3. Schraap het merg uit het halve vanillestokje en voeg toe aan de boter. De peul gebruiken we niet.
4. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
5. Doe de eieren in een andere kom en sla deze samen met de honing los tot een samenhangend geheel.
6. Doe het bloemmengsel bij de eieren en meng dit tot een glad beslag.
7. Smeer de bakvormpjes in met een dun laagje gesmolten boter. Giet de resterende boter bij het beslag.
8. Vul een spuitzak met het beslag.
9. Bestuif de vormpjes licht met bloem en draai deze om zodat het overtollige bloem eruit valt.
10. Zet de vormpjes op een bakplaat en vul voor driekwart met het beslag.
11. Plaats de bakplaat in de oven nadat de bloemkoolsteak eruit is gehaald. Bak in 12 minuten goudbruin en gaar.
À la minute
1. Verdeel de hangop over de glazen.
2. Leg hier wat gemarineerde aardbeien bovenop.
3. Steek de madeleine in de hangop en leg er nog een halve aardbei naast.
4. Garneer met het amandelschaafsel.