Flatbread venkelzaad & tzatzikisaus
Bijgerecht met feta, komkommer en venkelBereiding Flatbread venkelzaad
- Meng de bloem met het zout en bakpoeder en voeg vervolgens de yoghurt toe. Kneed tot het een mooie gladde bol deeg is.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
- Verwarm de pan voor op laag vuur.
- Rol de 10 bolletjes deeg uit met een deegroller tot een dikte van een halve centimeter.
- Bestrooi de flatbreads aan beide kanten met venkelzaad en druk dit iets aan.
- Leg de voorverwarmde pan vol met de flatbreads, bak iedere kant ongeveer 2,5 minuut tot deze mooie goudbruine plekken hebben en leg ze op een houten plank.
Bereiding Tzatzikisaus
- Rasp de komkommer in een vergiet die in een kom staat. Bestrooi de komkommer met zout en laat dit 5 minuten staan.
- Verkruimel de feta boven de yoghurt en pers hierboven de knoflook uit.
- Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer en meng de komkommer samen met de yoghurt.
- Meng de olijfolie en witte wijnazijn met de yoghurt en breng verder op smaak met zout en peper.
- Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met extra peper.
Presentatie
Serveer de flatbreads samen met de tzaziki, salade en pork belly.