Flatbread venkelzaad & tzatzikisaus

Bijgerecht met feta, komkommer en venkel

Bereiding Flatbread venkelzaad

  1. Meng de bloem met het zout en bakpoeder en voeg vervolgens de yoghurt toe. Kneed tot het een mooie gladde bol deeg is.
  2. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
  3. Verwarm de pan voor op laag vuur.
  4. Rol de 10 bolletjes deeg uit met een deegroller tot een dikte van een halve centimeter.
  5. Bestrooi de flatbreads aan beide kanten met venkelzaad en druk dit iets aan.
  6. Leg de voorverwarmde pan vol met de flatbreads, bak iedere kant ongeveer 2,5 minuut tot deze mooie goudbruine plekken hebben en leg ze op een houten plank.

 

Bereiding Tzatzikisaus

  1. Rasp de komkommer in een vergiet die in een kom staat. Bestrooi de komkommer met zout en laat dit 5 minuten staan.
  2. Verkruimel de feta boven de yoghurt en pers hierboven de knoflook uit.
  3. Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer en meng de komkommer samen met de yoghurt.
  4. Meng de olijfolie en witte wijnazijn met de yoghurt en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met extra peper.

 

Presentatie

Serveer de flatbreads samen met de tzaziki, salade en pork belly.

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten flatbread

  • Flatbread
  • 1kg bloem
  • 30 gr bakpoeder
  • 30 gr zout
  • 30 gr venkelzaad
  • 600 ml volle yoghur

Ingrediƫnten tzatziki

  • 1 komkommer
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr feta
  • 250 gr griekse yoghurt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout&peper