Bietensalade met wasabi en waterkers
Een heerlijk plantaardige salade met een oosterse twistBereiding bieten
- Meng het grove zeezout met een beetje eiwit tot het zout volledig vochtig is.
- Verdeel een derde van dit mengsel over een met bakpapier beklede ovenschaal.
- Leg de bieten erop en bedek ze met de resterende zoutkorst.
- Bak de bieten circa 75 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Controleer de gaarheid door erin te prikken. Laat afkoelen.
- Schil de bieten en snijd de helft in grove parten en de andere helft in dunne plakken met een mandoline.
- Marineer de bieten in de vinaigrette.
Bereiding vinaigrette
- Breng het bietensap, de sojasaus, de sushi-azijn, gember en rode peper aan de kook en laat inkoken tot het iets dikker wordt.
- Zet het vuur uit en voeg de koriander toe. Laat het geheel afkoelen.
- Zeef de koriander, gember en peper eruit.
- Meng het vocht met de sesamolie, olijfolie en mosterd tot een gladde vinaigrette.
- Breng op smaak met zout en tabasco.
Bereiding wasabi creme
- Meng de Griekse yoghurt, eiwit, wasabipasta en sushi-azijn met een staafmixer.
- Voeg al mixend de zonnebloemolie druppelsgewijs toe tot een luchtige emulsie ontstaat.
- Doe de crème in een spuitzak.
À la minute
- Verdeel wat wasabi-crème over het bord.
- Leg de gemarineerde bieten erop. Rol de dunne plakjes eventueel op en plaats ze speels.
- Spuit extra toefjes wasabi-crème op de bieten.
- Bestrooi met sesamzaadjes en garneer met waterkers.