Mosterdsoep
Amuse met Franse en Zaanse mosterdBereiding Mosterdsoep
1. Snipper de ui en fruit tot glazig in de olie.
2. Snijd ondertussen de prei en de wortel in kleine stukjes. Als de ui glazig is voeg je de prei en wortel toe aan de ui en bak alles lichtbruin.
3. Bestrooi de groenten met bloem, bak nog even door en blus af met witte wijn. Voeg ook de bouillon en de kruiden toe.
4. Breng de soep tegen de kook aan en laat een 30 minuten zachtjes koken.
5. Hak de hazelnoten fijn en bak ze lichtbruin in een koekenpan. Haal de noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord.
6. Haal de blaadjes van de peterselietakjes af en snijd de blaadjes fijn.
7. Verwijder de kruiden en pureer de soep in de keukenmachine. Doe de soep terug in de pan.
8. Voeg de Franse en Zaanse mosterd en de slagroom toe. Laat het geheel nog 10 minuten garen.
9. Breng op smaak met zout en peper.