Aardappelpartjes in schil

Warm uit de oven 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Was de aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd deze stukken vervolgens in de lengte in vieren en daarna nog één keer in de lengte doormidden, zodat er partjes ontstaan. Uit één aardappel haal je 8 lange partjes. Doe deze partjes in een kom.
3. Snipper de knoflookteentjes en hak de kruiden fijn.
4. Strooi de gehakte kruiden en knoflook over de aardappelen.
5. Giet de olijfolie over de aardappelen en hussel alles goed door elkaar.
6. Spreid de aardappelen uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met zeezout en peper.
7. Bak de aardappelen 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Presentatie

Serveer de aardappelpartjes in een pan of schaal.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1400 gram Roseval aardappelen
  • 1 dl olijfolie
  • 1/4 bosje tijm
  • 1/4 bosje rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el grof zeezout
  • peper