Gestoomde witte rijst
Met groentenBereiding
- Was de sushirijst in de pan, door de rijst 5 keer te speoelen en te zeven met water. Dit doe je totdat het water schoon is.
- Meng de dashi, mirin en sojasaus met het zout en voeg dit toe aan de rijst.
- Schil de wortel en snijd deze in blokjes van 2x2x2 cm. Verwijder het groene deel van de prei en snijd het witte deel in tweeën. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Snijd de shiitake in plakjes. Leg de gesneden groenten op de rijst zonder de groenten te vermengen met de rijst.
- Zet de pan met rijst en groenten op een grote pit op hoog vuur, totdat het water aan de kook is. (Dit duurt ongeveer 8 minuten). Zet de pan vervolgens op de kleinste pit en laat de rijst gedurende 18 minuten stomen. Belangrijk: haal tijdens het gehele kookproces het deksel NIET van de pan. De stoom moet namelijk in de pan blijven.
- Zet de pan vervolgens met het deksel erop 20 minuten weg.
- Haal de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
- Roer de rijst voor het serveren even om en garneer met de peterselie.