Thaise wortelsoep

Een recept voor Thaise wortelsoep op basis van zelfgemaakte curry.

Bereiding

1. Snijd de wortel in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de gember en snijd deze vervolgens fijn.
3. Verhit een beetje olie in een diepe pan. Fruit hierin de wortel, ui, knoflook en gember in aan.
4. Voeg wanneer de ingrediënten in de pan mooi glazig zijn, de zelfgemaakte currypasta toe en bak even mee. (Zie recept Indiase chicken curry)
5. Voeg vervolgens de kokosmelk met de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de koriander ragfijn en zet apart.
6. Zodra de wortel gaar is maal je de soep glad met behulp van een staafmixer.
7. Breng op smaak met zout en peper.

Presentatie

Verdeel de soep in kommen of glazen, maak af met een beetje gembersiroop en verse koriander.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 650 gram wortel
  • 1 grote ui
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 440 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 el currypasta
  • gembersiroop
  • verse koriander