Pulled oesterzwammen met zoetzure komkommer en papadums

Heerlijke gekruide oesterzwammen, geserveerd met papadums voor een lekkere crunch.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verwijder de schil van de gember en snijd in grove stukken.
3. Doe het water, azijn, suiker, gember en de rode peper in een steelpan en breng aan de kook. Laat vervolgens afkoelen. Verwijder na het afkoelen de gember en de rode peper. Dit is de zoetzuur marinade.
4. Scheur ondertussen de oesterzwammen grof in stukken en doe deze in een kom.
5. Snijd de knoflook zeer fijn en meng deze samen met de olijfolie, red pork poeder en cayennepeper bij de oesterzwammen.
6. Wanneer de kruiden goed zijn gemengd met de oesterzwammen, verdeel je deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, de randjes moeten krokant en gekleurd zijn.
7. Snijd de komkommer eerst in plakken en dan in reepjes, meng met de afgekoelde zoetzuur marinade.
8. Verwarm in een koekenpan zonnebloemolie en laat heet worden. De olie is heet als je er een pollepel in steekt en deze begint te bruisen. Gebruik hier dezelfde olie voor als voor de polenta friet.
9. Bak de papadums in de pan tot ze mooi krokant zijn, dit duurt maar een paar seconden.

À la minute

1. Verhit een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Wacht tot de pan goed heet is en bak hierin de oesterzwammen samen met de barbecuesaus voor ongeveer 3 tot 5 minuten, tot het mengsel mooi stevig aanvoelt.
2. Leg de papadums op platte borden, verdeel de oesterzwammen eroverheen. Maak af met de zoetzure komkommer.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

Pulled oesterzwammen
500 gr oesterzwammen                                               
30 ml olijfolie                                                                 
5 gr red pork poeder                                             
2 gr cayennepeper                                               
2 tenen knoflook                                                           
100 ml barbecuesaus                                                   
4 papadums 

Zoetzure komkommer
Halve komkommer
100 gr water
50 gr suiker
50 gr azijn
5 gr verse gember
Halve rode peper
Snuf zout