Gegrilde rode biet

Met Pierre Robèrt, sinaasappel en tijm | VEGA

Bereiding bieten - I

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. 
Verdeel het zeezout over een bakplaatje en plaats de bieten hierop.
3. Bestrooi de bieten met selderijzout. Gril de bieten in een uur gaar in de oven.

Bereiding sinaasappelsaus

1. Kook de jus d’orange samen met de takjes tijm in tot 1 dl.
2. Doe de saus dan door een zeef om de tijm eruit te halen. Voeg eventueel wat allesbinder toe om de saus op gewenste dikte te krijgen.

Bereiding bietensiroop

1. Breng het bietensap aan de kook en verdik dit met allesbinder tot siroopdikte

Pierre Robèrt kaas

1. Verwijder de schil van de Pierre Robert en snijd het binnenste van de kaas in grove stukken. Roer met een vork de Pierre Robert romig.

Bereiding bieten - II

1. Haal de bieten na een uur uit de oven en laat ze even afkoelen.
2. Schil de bieten en snijd deze in gelijke blokjes (maak eventueel gebruik van latex handschoenen).
3. Doe de blokjes bij de siroop. De bietensiroop moet blijven hangen aan de blokjes.

Presentatie

1. Leg de stukjes biet op de borden.
2. Lepel een beetje Pierre Robert tussen de stukjes rode biet.
3. Schep net voor het serveren een lepel bietensiroop en sinasappelsaus over het geheel.
4. Garneer met een beetje kress of blaadjes bietenblad.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 5 rode bieten
  • 1 el selderijzout
  • 150 gr zeezout
  • 5 dl jus d'orange
  • 2 takjes tijm
  • 1 el allesbinder (bij sinaasappelsaus)
  • 3 dl bietensap
  • 1 el allesbinder (bij bietensiroop)
  • 1 Pierre Robèrt kaas
  • 20 gr kress of bietenblad
  • peper en zout