Tarte tatin van ui
Met oude kaas en waterkersBereiding karamel
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Neem een steelpan en doe hierin de suiker en het water.
3. Breng aan de kook en laat doorkoken tot een goudbruine karamel. Tijdens dit proces mag er niet geroerd worden.
4. Verdeel de karamel direct over de aluminium schaaltjes.
Bereiding vulling
1. Pel de schil van de uien.
2. Snijd de wortels er heel dun af, zodat de ui niet uit elkaar valt.
3. Snijd de ui doormidden over de breedte (niet over de kant waar de wortels zaten).
4. Zout de uien en bak deze aan in een pan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
Opbouw tarte tatin
1. Leg de gebakken uien met de platte kant in de karamel.
2. Leg de plakken bladerdeeg uit op een snijplank en prik er gaatjes in met een vork.
3. Leg de plakken bladerdeeg op de ui en druk rondom aan.
4. Bak de tarte tatin gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
À la minute
1. Verwarm de tarte tatin's nog even in de oven als dat nodig is.
2. Keer de taartjes om op een schaal en verwijder de aluminium bakjes.
3. Presenteer op een grote schaal en rasp de oude kaas er overheen.
4. Verwijder de dikke stelen van de waterkers en maak aan met wat olijfolie, zout en peper. Leg zo mooi mogelijk over de tarte tatin's heen.