Indiase groentecurry

Met kokosmelk, verse munt en koriander

Bereiding

1. Snipper de ui, snijd de prei, knoflook en gember klein en snijd de tomaten in blokjes.
2. Fruit de ui, knoflook, prei en gember in de boter op laag vuur tot ze glazig zijn.
3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
4. Voeg de garam marsala, djintan, steranijs, limoenbladeren, venkelzaad en korianderzaad toe, bak dit 5 minuten.
5. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bloemkoolroosjes toe, giet de kokosmelk erbij en laat 20 minuten stoven met het deksel op de pan.
6. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en laat nog 15 minuten garen.
7. Haal de blaadjes van de munt- en koriandertakjes en hak fijn.
8. Als de bloemkool gaar is haal je de steranijs en de limoenbladeren uit de curry.
9. Bestrooi de curry vlak voor serveren met de munt en koriander.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 prei
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 3 tenen knoflook
  • 3cm gember
  • 3 el garam marsala
  • 2 el djintan (gemalen komijnzaad)
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 2 limoenbladeren
  • 2 stuks steranijs
  • 30 gram tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes koriander