Gemarineerde bloemkoolroosjes met mayonaise

Ken je Kentucky Fried Cauliflower al? Een heerlijk krokant bloemkoolroosje, gemarineerd in een kruidige marinade. Je serveert hem met een zelfgemaakte mayonaise.

Bereiding bloemkoolroosjes

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, maak ze klein genoeg zodat ze in één hap kunnen worden gegeten. Ook de steel van de bloemkool kan in blokjes worden gesneden.
  3. Meng de bloem met het gerookte paprikapoeder en een snuf zout. Roer hier het bruiswater door zodat er een mooi beslag ontstaat.
  4. Haal alle bloemkoolroosjes door het beslag en haal ze daarna door de panko.
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 12-15 minuten in de oven, zo wordt het midden beetgaar en het jasje krokant. Ga ondertussen verder met de mayonaise.

Bereiding mayonaise

  1. Doe alle ingrediënten voor de mayonaise in een litermaat.
  2. Mix met een staafmixer tot een gladde mayonaise.

Bereiding zoetzure ui

  1. Breng een steelpan met water, azijn en suiker aan de kook. Laat doorkoken tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd de ui ondertussen in dunne ringen en doe in een kom.
  3. Giet het zoetzuur mengsel over de ui zodra de suiker is opgelost. Zet weg tot later gebruik.

Bereiding saus en garnering

  1. Snijd voor de saus de rode peper in de lengte door de helft. Haal de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
  2. Rasp de schil van de citroen, gebruik de helft in de saus en gebruik de andere helft voor de garnering.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Dip de bloemkoolroosjes in de saus en zet weg tot later gebruik.
  4. Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd fijn.

À la minute

  1. Giet het vocht van de ui en bewaar de zoetzure ui.
  2. Verhit een diepe pan met een flinke laag olie en frituur de bloemkoolroosjes krokant in de hete olie.
  3. Serveer op een schaal, garneer met de zoetzure ui, citroenzest, de gesneden koriander en het sesamzaad. Presenteer met de mayonaise.

Voor 10 personen

Ingrediënten roosjes

1 bloemkool
60 gr bloem
15 gr gerookt paprikapoeder
snufje zout
200 ml bruiswater
75 gr panko

Ingrediënten saus

20 gr sushi azijn
40 gr bbq saus
25 gr mirin
30 gr chili saus
5 gr honing
1 rode peper
1 citroen

Ingrediënten mayonaise

50 ml aquafaba (vocht van kikkererwten)
5 gr mosterd
200 ml zonnebloemolie
5 ml citroensap

Ingrediënten garnering

100 ml water
50 ml azijn
50 gr suiker
1 rode ui
verse koriander
sesamzaad