Gemarineerde bloemkoolroosjes met mayonaise
Ken je Kentucky Fried Cauliflower al? Een heerlijk krokant bloemkoolroosje, gemarineerd in een kruidige marinade. Je serveert hem met een zelfgemaakte mayonaise.Bereiding bloemkoolroosjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de bloemkool in roosjes, maak ze klein genoeg zodat ze in één hap kunnen worden gegeten. Ook de steel van de bloemkool kan in blokjes worden gesneden.
- Meng de bloem met het gerookte paprikapoeder en een snuf zout. Roer hier het bruiswater door zodat er een mooi beslag ontstaat.
- Haal alle bloemkoolroosjes door het beslag en haal ze daarna door de panko.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 12-15 minuten in de oven, zo wordt het midden beetgaar en het jasje krokant. Ga ondertussen verder met de mayonaise.
Bereiding mayonaise
- Doe alle ingrediënten voor de mayonaise in een litermaat.
- Mix met een staafmixer tot een gladde mayonaise.
Bereiding zoetzure ui
- Breng een steelpan met water, azijn en suiker aan de kook. Laat doorkoken tot de suiker is opgelost.
- Snijd de ui ondertussen in dunne ringen en doe in een kom.
- Giet het zoetzuur mengsel over de ui zodra de suiker is opgelost. Zet weg tot later gebruik.
Bereiding saus en garnering
- Snijd voor de saus de rode peper in de lengte door de helft. Haal de zaadlijst eruit en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
- Rasp de schil van de citroen, gebruik de helft in de saus en gebruik de andere helft voor de garnering.
- Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Dip de bloemkoolroosjes in de saus en zet weg tot later gebruik.
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd fijn.
À la minute
- Giet het vocht van de ui en bewaar de zoetzure ui.
- Verhit een diepe pan met een flinke laag olie en frituur de bloemkoolroosjes krokant in de hete olie.
- Serveer op een schaal, garneer met de zoetzure ui, citroenzest, de gesneden koriander en het sesamzaad. Presenteer met de mayonaise.