Szechuan komkommers

Een frisse komkommersalade met szechuanpepers.

Bereiding

1. Snijd de komkommer in 3 gelijke stukken. Snijd de stukken komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaden. Snijd ze vervolgens in 10 centimeter, lange dunne strips.
2. Rooster de pepers en het zout in een wok en maal ze fijn in een vijzel.
3. Meng de geperste knoflook, suiker, rijstazijn, zonnebloemolie en sesamolie tot een dressing.

Presentatie

Meng de komkommer met de dressing en het szechuanzout en laat 10 minuten staan. Besprenkel met sesamzaajdes en serveer direct.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 2 komkommers
  • 10 gram (gedroogde) szechuanpepers
  • 5 gram zeezout
  • 1 knoflookteen
  • 20 gram suiker
  • 30 ml rijstazijn
  • 10 ml sesamolie
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 10 gram sesamzaadjes