Panna cotta van groene thee
Met passievrucht en kokosschaafselBereidingswijze
1. Leg de gelatineblaadjes in koud water.
2. Verspreid het kokosschaafsel over een bakplaat en laat dit 45 minuten kleuren in een op 120 graden Celsius voorverwarmde oven.
3. Doe de slagroom, melk, vanillepoeder, suiker en een sufje zout in een kleine steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur.
4. Voeg het groene theepoeder en de in water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de warme vloeistof. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat de pan 10 minuten naast het vuur staan.
5. Meng vervolgens de witte chocolade ook toe aan het warme mengsel. Laat een minuut staan en los al roerende de chocolade op. Passeer alles door een fijne zeeg en verdeel over 10 glazen. Laat minimaal een uur opstijven in de koeling.
6. Snijd vervolgens de passievrucht door midden en haal de zaadjes eruit. Bewaar de zaadjes voor de garnering.
À la minute
1. Check na een uur of de panna cotta's zijn opgesteven.
2. Garneer de panna cotta's met kokosschaafsel en passievrucht