Velouté van pastinaak
Met knolselderij en kruidenolieBereiding velouté
1. Schil pastinaak en knolselderij. snijd in blokjes van 1 x 1 cm, en snipper de sjalot.
2. Verwarm olijfolie en fruit hier de sjalot in aan maar zonder te kleuren. Voeg de groentes toe als de sjalot glazig is.
3. Stoof de groentes met de sjalot 5 minuten en voeg groentebouillon, melk en room toe. Breng tegen de kook aan en laat stoven tot de groente
goed gaar is (± 15 minuten).
4. Passeer de groentes door een vergiet maar bewaar het kookvocht. Maal de groentes fijn in de keukenmachine of blender en voeg kookvocht
toe tot je een mooie volle soep hebt. Passeer de soep eventueel door een fijne zeef als je een echt gladde soep wilt. Breng op smaak met zout en
peper.
Bereiding kruidenolie
1. Maal knoflook, basilicum en dragon met olijfolie fijn in de keukenmachine, of met de blender. Laat 15 minuten intrekken en breng op smaak met citroensap, zout en peper.