Yoghurtmousse

Met rode vruchten, citroen en hazelnoten

Voorbereiding

1. Sla de yoghurt met de helft van de suiker licht op.
2. Week de gelatine in ruim koud water en knijp goed uit.
3. Verwarm 100 ml room, smelt hier de gelatine in en meng met de yoghurt.
4. Sla de rest van de room half op met de rest van de suiker en meng met de yoghurt. Laat opstijven.
6. Hak de hazelnoten fijn en bak ze kort aan in een koekenpan.
8. Bestrooi met de helft van de poedersuiker en zorg dat er rondom een krokant korstje komt. Laat afkoelen.
9. Maak de rode vruchten schoon en marineer ze in limoncello, het restant van de poedersuiker en citroenrasp.

Presentatie

Serveer de yoghurtmousse, decoreer met citroencress en serveer met de gemarineerde rode vruchten en de gesuikerde hazelnoten in een diep bord.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram yoghurt
  • 400 gram room
  • 100 gram suiker
  • 10 gelatineblaadjes
  • 120 hazelnoten
  • 500 gram rode vruchten
  • 50 ml Limoncello
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • citroencress