Vietnamese salade
Geserveerd met noedelsBereiding groenten
- Snijd de komkommers met een dunschiller in dunne linten totdat het vruchtvlees zichtbaar wordt. Draai de komkommer een kwartslag en herhaal tot alleen het vruchtvlees over is. Doe de komkommerlinten in een grote mengkom.
- Snijd de wortel in drie stukken en elk stuk in dunne plakjes. Snijd elke plak in dunne reepjes.
- Snijd het hart uit de spitskool en snijd deze in zo dun mogelijke reepjes. Doe de wortel en spitskool bij de komkommer.
- Breng een steelpan met water aan de kook en voeg zout toe. Als het water kookt, doe de sugarsnaps in het water en kook die 4 minuten. Spoel ze daarna koud onder een stromende kraan.
Bereiding dressing
- Snijd de limoenen doormidden, doe het sap in een klein kommetje en doe de vissaus en rietsuiker erbij.
- Snijd de peper zo fijn mogelijk en doe erbij. Meng de dressing en laat 5 minuten staan. Doe de dressing bij de groentes en meng alles goed.
Bereiding noedels
- Vul een pan met water en zet op het vuur. Als het water kookt, voeg zout toe en doe de noedels in het water.
- Kook de noedels 5 minuten en giet daarna de noedels af in een vergiet. Spoel de noedels koud en laat ze uitlekken. Breng de noedels op smaak met de sesamolie, peper en zout.
Garnering
- Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze gaan kleuren. Haal ze dan uit de pan en laat ze op een bord afkoelen.
- Rooster daarna de pinda’s in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afkoelen.
- Pluk de blaadjes van de koriander.
Presentatie
- Doe de noedels in een schaal, doe de groentes erbij en meng alles goed.
- Bestrooi de salade met de pinda’s, sesamzaadjes en koriander.