Gevulde portobello

Met gesmolten Hollandse geitenkaas, gevulde ui en pommes fondant | VEGA

Bereiding portobello

  1. Laat de tomaten 10 minuten in warm water tot hun gerief komen, knijp ze uit en snijd ze in reepjes.
  2. Verwijder de stelen van de portobello’s en snijd ze horizontaal doormidden (als een broodje).
  3. Hak de olijven en de blaadjes basilicum fijn.
  4. Beleg de onderkant van de portobello’s met geitenkaas, zongedroogde tomaten, basilicum en olijven, bestrooi ze met peper en leg de bovenkant er op.

Bereiding gevulde ui en pommes fondant

  1. Steek de uien in met een mesje en begiet met een paar druppels olijfolie. Zet in zijn geheel op een laagje grof zout en gaar 40 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  2. Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd de aardappels in een tonnetjes model. Bak de aardappels met de sjalot rondom aan in 50 gram boter.
  3. Zet de aardappels onder met groentebouillon, voeg laurier toe en laat de aardappels garen. Vul de bouillon aan als deze verdampt. Breng op smaak, verwijder laurier en sjalot, en laat afkoelen.
  4. Laat de ui iets afkoelen, snijd de onderkant eraf en lepel de gare ui uit de schil.
  5. Hak de gare ui, knoflook en de peterselieblaadjes fijn en meng dit met de geraspte kaas. Stop dit mengsel terug in de uien. Leg de uien op een met bakpapier beklede bakplaat samen met de aardappels.

Presentatie

  1. Verwarm omgedraaide uien en pommes fondant op een bakplaat 8 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.
  2. Bestrijk de portobello’s aan één kant met olie en bak ze op die kant 2 minuten in een grillpan.
  3. Bestrijk de rauwe bovenkanten met wat olijfolie, draai de portobello's om en laat ze nog een paar minuten doorgaren. Serveer ze direct met gevulde ui en pommes fondant.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten portobello

  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 10 portobello's
  • 10 plakken Hollandse geitenkaas
  • 10 takjes basilicum
  • 20 zwarte olijven

Ingrediƫnten ui en pommes

  • 10 jonge uien
  • grof zout
  • 40 ml olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 20 aardappels, bint
  • 50 gr boter
  • 1250 ml groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tenen knoflook
  • 8 takjes peterselie
  • 120 gr oude Beemsterkaas