Brioche bonbon van geitenkaas
Met rode biet en walnootmayonaiseBereiding bonbon - deel I
1. Doe de geitenkaas en honing in een kommetje en meng goed.
Leg op de werkbank een stuk vershoudfolie van ongeveer 50 cm en neem het mengsel van geitenkaas-honing en vorm een rol van ongeveer 5 cm dik op het folie. Leg de geitenkaas rol vervolgens in de vriezer (hoe langer, hoe beter!).
2. Doe het bietensap in een pan en voeg het kappa poeder toe. Roer goed met een garde en zet dan pas de pan op het vuur. Breng het bietensap al roerend aan de kook en zorg dat er geen klontjes in zitten. Laat de gelei daarna afkoelen.
Bereiding brioche
1. Snijd het briochebrood in tien plakjes van 3 mm en steek bij elk plakje een rondje uit ter grootte van de bonbon.
2. Leg de rondjes op een bakplaat en zet 6 minuten in de oven op 160°C. Draai ze halverwege om zodat beide kanten krokant worden en haal ze vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
Bereiding bonbon - deel II
1. Check of de geitenkaas goed koud is. Als de geitenkaas goed koud is en stevig aanvoelt, haal dan uit de vriezer. Verdeel in 10 stukken en rol elk stukje tot een bal. Steek in alle balletjes een satéprikker en zet deze nog even in de vriezer
2. Breng de bietengelei weer aan de kook. Zodra die kookt, giet het dan over in een glas
3. Haal de geitenkaas uit de vriezer en dip de balletjes geitenkaas 1 voor 1 in de gelei. De bolletjes moeten volledig worden ondergedompeld. Herhaal dit proces nog een keer voor een diepe kleur.
4. Laat de bolletjes daarna ontdooien op een bord bekleed met bakpapier.
Bereiding walnootmayonaise
1. Hak de walnoten zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Doe de mayonaise erbij en meng tot het een geheel is. Haal de blaadjes van de peterselie en hak de blaadjes zeer fijn.
2. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de mayonaise daarna in een spuitzak.
À la minute
Zorg dat de geitenkaas ontdooid is voordat u de hapjes afmaakt!
1. Spuit een klein beetje walnootmayonaise op elk stukje brioche.
2. Leg daar een bonbon op en bedek het gat van de satéprikker met wat walnootmayonaise.
3. Garneer de bonbon af met een blaadje vene cress.