Gougeres

Kaassoesjes uit de oven

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat boter smelten in een steelpan, voeg water toe en een snuf zout.
2. Haal bij de eerste bubbel de pan van het vuur, voeg via een zeef alle bloem toe en roer tot een homogene massa.
3. Zet de pan terug op het vuur, laat even garen tot de randen loslaten, haal weer van het vuur en schep over in een mengkom.
4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het beslag iedere keer door tot het ei is opgelost in de massa.
5. Smeer een ovenplaat in met wat gesmolten boter, bestrooi met bloem en maak met een spuitzak kleine bolletjes op de plaat. Bestrijk de bolletjes met opgeklopt ei en bak in ± 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Zorg ervoor dat de oven in de tussentijd niet word geopend (anders zakken de soesjes in elkaar).

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 60 gr boter + extra
  • 165 ml water
  • 125 gr bloem, gezeefd + extra
  • 3 eieren
  • 70 gr geraspte pittige Gruyère
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 1 ei voor het bestrijken van de soezen