Bokkepoot van watermeloen

Amuse met wasabi en sesam

Bereiding

1. Rooster de witte sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin, laat afkoelen op een bord en meng met de wasabi-sesamzaadjes.
2. Vul een beker van een staafmixer met de wasabi, citroensap, eidooier en zonnebloem olie.
3. Zet de staafmixer op de bodem van de beker, druk op de knop en trek de staafmixer rustig naar boven (let op, hij kan even vacuüm trekken aan de bodem).
4. Breng op smaak met zout en peper en voeg wat water toe om de mayonaise dunner te maken.
5. Snijd meloen in rechthoeken van 5x2x2 cm (denk aan een bokkepootje) en verwijder eventuele zaden.
6. Dep alle kanten van de watermeloen droog, doop de beide uiteinden in de mayonaise en doop daarna in de sesamzaadjes.

 

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

  • 2 eetl. witte sesamzaadjes

  • 2 eetl. wasabi-sesamzaadjes

  • 6 gr wasabi

  • 20 gr citroensap

  • 40 gr eidooier

  • 125 ml zonnebloemolie

  • 700 gr watermeloen

  • zout en peper