Bietjes in zoutkorst

In zoutkorst garen is onze favoriete kooktechniek! De bietjes worden geserveerd met appel en Hollandse mozzarella.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng in een grote kom het zout met de eiwitten.
3. Pak de bieten in met het zoutmengsel en doe ze in een met bakpapier beklede ovenschaal.
4. Gaar de bieten gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.
5. Schil de appels en snijd deze in fijne blokjes.
6. Pluk de blaadjes peterselie van de stelen en hak deze fijn.
7. Maak de blokjes appel aan met de peterselie, olie en de appelazijn.
8. Sla de zoutkorst kapot met een pollepel zodra de bietjes gaar zijn en haal ze uit het zout.
9. Pel de schil van de bietjes eraf en snijd ze in grove parten van ongeveer 3 centimeter.
10. Leg de bietjes per kleur in een kommetje en maak ze aan met een beetje koolzaadolie, zout en peper.
11. Snijd de radijsjes in vieren.

À la minute

1. Verdeel de verschillende kleuren bietjes over de borden.
2. Scheur de mozzarella en leg deze tussen debietjes.
3. Leg met een lepel de blokjes appel ertussen.
4. Verdeel ten slotte de radijsjes over de borden.

Voor 10 personen

Ingrediƫnten

3 rode bieten
3 chioggia bieten
3 gele bieten
10 radijsjes
3 bollen mozzarella
1,5 kg grof zeezout
5 eiwitten (bewaar eigeel voor hoofdgerecht)
3 appels
100 gram koolzaadolie
50 gram appelazijn
15 gram platte peterselie