Geroosterde peen

Met feta, krokante kikkererwten en rozendressing

Geroosterde peen

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Schil de wortels en snijd hier frieten van circa 5 centimeter lang van.
3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan. Voeg de specerijen (gember, komijn en gerookt paprikapoeder) toe en laat circa 25 seconden garen tot ze beginnen te geuren.
4. Verdeel de wortels over een ovenschaal en besprenkel met de specerijenolie, peper en zout.
5. Rooster de wortels gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ze moeten beetgaar worden, laat langer garen indien nodig.

Rozendressing

1. Neem de maatbeker die is gevuld met de ingrediënten voor de dressing.
2. Mix dit met een staafmixer tot een egale dressing.

Krokante kikkererwten

1. Leg de uitgelekte kikkererwten op een stuk keukenpapier om te drogen.
2. Verwarm de zonnebloemolie in een kookpan tot 180 graden Celsius.
3. Bak de kikkererwten tot goudbruin en krokant in de hete olie.
4. Leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken en besprenkel met zout.

À la minute

1. Meng in een grote kom de geroosterde wortels met de rozendressing.
2. Verdeel de wortels over 3 diepe borden per kookeiland.
3. Verkruimel de feta er overheen.
4. Maak af met de krokante kikkererwten en de vene cress.

Voor 10 personen

Ingrediënten peen

600 gram gekleurde wortels
200 gram feta
2 gram gemberpoeder
2 gram gemalen komijn
2 gram gerookt paprikapoeder
0,5 bakje vene cress

Ingrediënten rozendressing

10 gram rozenwater
20 gram appelciderazijn
50 gram zonnebloemolie
25 gram olijfolie
7 gram fijne mosterd
10 gram agavesiroop
10 gram kikkererwtenvocht (aquafaba)

Ingrediënten kikkererwten

240 gram uitgelekte kikkererwten (1 blik)
200 gram zonnebloemolie (om in te frituren)